Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 8 november 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Onjuiste voorlichting over ADHD in kinderboeken

Onjuiste voorlichting over ADHD in kinderboeken

De informatie over ADHD in kinderboeken is onjuist, en eenzijdig. Dat blijkt uit onderzoek door studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen onder leiding van Laura Batstra

Lees verder

Minou Olde Keizer geƫerd met World Class Maintenance Award voor beste proefschrift

FEB-promovendus Minou Olde Keizer heeft de World Class Maintenance Award 2017 in de wacht gesleept voor het beste proefschrift op het gebied van onderhoud. De jury van WCM, een netwerkorganisatie die 'slim onderhoud' voor de Nederlandse industrie stimuleert, was bijzonder ingenomen met haar onderzoek naar onderhoudsstrategieƫn voor complexe systemen.

Lees verder

Studiekiezers en ouders ontdekken universiteit en Stad

Twaalfduizend bezoekers uit binnen- en buitenland, waaronder bijna 7.400 middelbare scholieren, komen vrijdag 10 november naar de Open dag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees verder

Lager aandeel banen middeninkomens meest zichtbaar in de Randstad

In de Randstad daalt het aandeel banen voor mensen met een middeninkomen en stijgt het aandeel banen voor mensen in de laagst en hoogst betaalde beroepen. Deze zogenoemde 'polarisatie' op de arbeidsmarkt speelt vooral in en rondom steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Maar ook in sommige perifeer gelegen gebieden, zoals Groningen en Friesland speelt dit. Dat blijkt uit onderzoek 'Employment Polarization in Local Labour Markets', uitgevoerd door het Centraal Planbureau en promovendus Nikolaos Terzidis van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder