Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 13 november 2017

LECSO: Drie startbijeenkomsten Ingeschakeld

Drie startbijeenkomsten Ingeschakeld
Bent u dagelijks bezig met het begeleiden van vso en pro leerlingen naar de arbeidsmarkt? En daarbij als school op zoek naar goede werkgevers? Of als werkgever op zoek naar schoolverlaters uit het speciaal onderwijs of praktijkonderwijs? Of als gemeente op zoek naar bewezen effectieve wegen om schoolverlaters aan het werk te krijgen én te houden? Of bent u een succesvol voorbeeld van hoe dat kan? Dan is Ingeschakeld interessant voor u! De
Lees verder

Radiodiscussie over passend onderwijs
Steeds meer leerlingen komen in het speciaal onderwijs terecht. En regelmatig zijn dat leerlingen die langer dan goed voor ze was in het regulier onderwijs hebben meegedraaid, blijkt uit nieuwe cijfers. Hierover ging LECSO-voorzitter Wim Ludeke in de radiouitzending van Dit is de Dag in discussie met Bente Becker, onderwijswoordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer. Luister hier het gesprek terug.
Lees verder