Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 30 november 2017

Inschrijving CE-correctietraining geopend!

NVON Nieuwsbrief | 30 november 2017

NVON Nieuwsbrief

Bekijk de onlineversie

NVON Nieuwsbrief  30 november 2017

Vakvereniging
Actueel
Nascholingen
Examen
Bladen

Beste ,


De inschrijving is weer geopend voor de populaire  NVON cursus: CE-correctietraining. In 2018 zal deze cursus op vijf locaties in het land gegeven worden.

Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor interessante nascholingen en congressen die in 2018 plaatsvinden, waarvoor de inschrijvingen zijn geopend of al enige tijd lopen.

Wil je meedoen aan één van deze cursussen? Schrijf je dan snel in, het aantal plaatsen voor sommige cursussen is beperkt!

Ook is er aandacht voor de ledenpas en de inzet  van de FvOv voor de CAO-PO.


 

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op 14 december

Nieuws

Inschrijving CE-correctietraining 2018 geopend!

Het corrigeren van eindexamens is één van de belangrijke taken van een docent van een examenklas. Bij de examenbesprekingen blijkt elk jaar weer dat het beoordelen van examens een lastige klus is. Met name kennis van de regels en het juist toepassen ervan wordt als ingewikkeld ervaren. Om die reden heeft de NVON als vakorganisatie van de natuurwetenschappen hiervoor een cursus ontwikkeld. Deze zogenaamde CE-correctietraining is bestemd voor alle docenten, ook diegenen die reeds veel ervaring hebben met het corrigeren van eindexamens.

Lees meer

Praktisch schoolexamen ontwikkeling voor het vmbo

Vanuit de inspectie worden scholen steeds meer aangesproken op de resultaten van de schoolexamens. Deze moeten zo dicht mogelijk bij het cijfer voor het centraal eindexamen komen te liggen. Het opstellen van een goed school examen en een praktisch schoolexamen is een uitdaging voor iedere docent in de examenklassen.

De inschrijving voor deze cursus is inmiddels geopend!

Lees meer

Onderzoeken leren in het vmbo

De NVON organiseert in het voorjaar van 2018 weer deze succesvolle cursus.

De doelstelling van de cursus is het aanreiken van kennis en vaardigheden aan de docenten en toa's die met onderzoek in het vmbo aan de slag willen gaan. 


Schrijf je snel in!

Lees meer

Effectief Praktisch Werk - Fontys

Veel leerlingen in het vmbo vinden practicum het leukste onderdeel van hun lessen in de exacte vakken. De vraag is alleen of ze er voldoende van opsteken. Voor leerlingen is een practicum vooral iets wat je doet. Het achterliggende leerelement verdwijnt voor hen vaak naar de achtergrond. Deze cursus werkt aan het verhogen van de effectiviteit van de practica waardoor de kwaliteit van het praktisch werk verbetert.

Lees meer

Effectief Praktisch Ontwerpen - Fontys

Deze 4-delige cursus geeft docenten handvatten om ontwerpopdrachten te analyseren op effectiviteit en op basis daarvan herontwerpen te creëren en te testen in de klas.

Lees meer

Twents Meesterschap: "Kiek'n of 't wearkt"

Op woensdag 24 januari 2018 vindt de 10 e editie van de conferentie Twents Meesterschap plaats met als thema " Show me the evidence: bewezen onderwijspraktijken ".

De key notes worden verzorgd door Ton de Jong, hoogleraar instructietechnologie aan de Universiteit Twente, en Pedro de Bruyckere, onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent. Er is daarnaast keuze uit diverse werkgroepen en rondleidingen.

Lees meer

Conferentie gamedidactiek

Een dag lang leren hoe je Spel, Games en Gamification in je lessen kunt toepassen.

Hogeschool Utrecht organiseert op 1 februari 2018 een conferentie Game Didactiek met inspirerende sprekers en 30 workshops waarin professionals hun good practices delen.

Je kunt zien wat er nu al allemaal mogelijk is. We bieden geen verre toekomstperspectieven, maar willen je inspiratie bieden om morgen zelf mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Inzet CAO-PO

De onderhandelingen voor de CAO-PO gaan binnenkort weer van start, in dit artikel kunt u de inzet van de FvOv lezen voor deze onderhandelingen.

Lees meer

Agenda

01-12 Pizzalezing: Arduino the Game!

14-12 NVON-TOA congres

15-12 WND Conferentie

03-01 ASE Congres, Engeland

11-01 Effectief Praktisch Ontwerpen - kopcursus (voor oud cursisten EPW)

24-01 Twents Meesterschap: "Kiek'n of 't wearkt"

01-02 Effectief Praktisch Werk - Fontys

01-02 Conferentie gamedidactiek

08-02 Effectief PRaktisch Ontwerpen - Fontys

07-06 Effectief Praktisch Werk - kopcursus (voor oud cursisten EPO)

Nascholingen

11-01 Praktisch Schoolexamen Ontwikkeling voor het vmbo

01-02 Onderzoekend leren in het vmbo (2018)

06-03 CE-Correctietraining, Delft

07-03 CE-Correctietraining, Utrecht

08-03 CE-Correctietraining, Eindhoven

13-03 CE-Correctietraining, Zaandam

14-03 CE-Correctietraining, Zwolle

29-03 Bètatechniekdag 2018: E-Motion

Ledenvoordeel

Teylers museum

De Lorentz Formule viert 500ste voorstelling:

Het voelt als de dag van gisteren dat koning Willem-Alexander op 17 mei ons Lorentz Lab opende. Maar inmiddels zijn er al 500 voorstellingen van De Lorentz Formule gegeven en hebben 10.000 bezoekers genoten van deze theatrale tour!

Wil jij de theatrale tour ook een keer meemaken? Reserveer dan snel je plek online. Per tour is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Gratis toegang voor pashouder.

Lees meer

Ecomare

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je kunt er zeehonden en bruinvissen kijken. Ook vogels, vissen en andere zeedieren zie je er van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. Je kunt er uren rondstruinen!


Gratis toegang voor de pashouder.

Lees meer

Ledenpas

Met uw NVON-ledenpas krijgt u korting bij een groot aantal musea en educatieve instellingen in Nederland. 

Voor een overzicht van alle deelnemende instellingen kijk op de website.

Lees meer

Advertenties

Heeft u iets te melden voor de nieuwsbrief,

neem dan contact op met:

Ronald Korporaal

twitter facebook