Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 10 november 2017

Ik hout van jou!

 

............................................
Afleveringsafbeelding ik hout van jou Aflevering: Ik hout van jou
Papier, tafels, stoelen, vuur! Allemaal dingen waarvoor we in Nederland per jaar 14 miljoen kubieke meter hout voor gebruiken…Dat is 10 keer het stadion van Feyenoord tot aan het dak toe gevuld met hout! Maar als we zoveel hout gebruiken, blijven er dan nog wel bossen over?
pijl Bekijk de aflevering online
............................................
Afbeelding prijsvraag Prijsvraag: Hoeveel bos verdwijnt er?
Omdat wij mensen heel veel dingen van hout willen maken, worden er ontzettend veel bomen gekapt. Dat hout moet natuurlijk ergens vandaan komen. Daarom verdwijnt er per jaar een heleboel hectare aan bos. Hoeveel hectare bos verdwijnt er gemiddeld per jaar?
pijl Doe mee aan de prijsvraag
............................................
Hoe wordt een houten stoel gemaakt? Hoe worden houten stoelen gemaakt?
Veel stoelen worden van hout gemaakt! Het kan heel simpel zijn: een stuk gebogen hout met daaronder een onderstel van staal. Maar hoe kun je hout eigenlijk buigen, zonder dat je het breekt?
pijl Bekijk de clip
............................................
Uil zonder geluid Youtube: Hoe vliegt een uil zonder geluid?
Wij mensen hebben een heleboel dingen afgekeken van de natuur. Sommige handige uitvindingen waren er anders zelfs nooit geweest! Een ventilator die geen geluid maakt bijvoorbeeld, dat hebben we gejat van de uil! De Siberische oehoe, om precies te zijn!
pijl Hoe vliegt een uil zonder geluid?
 
Twitter Instagram