Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 12 november 2017

Het Klokhuis Nieuwsbrief - 12 november

            
Klokhuis Wetenschapsprijs
 
Het onderzoek "Met een 3D camera kijken waarom kinderen kanker krijgen" is de winnaar van de tweede Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van arts-onderzoeker Drs. Floor Postema (Academisch Medisch Centrum). Op woensdag 8 november maakte Klokhuis-presentator Pascal Tan de winnaar bekend tijdens de junioropening van wetenschapsfilmfestival InScience.

Over dit onderwerp gaan we bij Het Klokhuis nu een speciale aflevering maken. Hoe vet is dat?

(Foto: Jimmy Israƫl)
            
De Week van de Mediawijsheid komt eraan!
https-www-weekvandemediawijsheid-nl
 
Mediawijzer organiseert voor de achtste keer de Week van de Mediawijsheid om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren. De Week van de Mediawijsheid vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 24 november 2017. Het thema luidt Generatie Media: samen mediawijs. De hele week staat in het teken van online gedrag en mediawijze vaardigheden.

Ook bij Het Klokhuis besteden we hier aandacht aan. Janouk gaat op bezoek bij YouTuber Furtjuh! Hij legt uit hoe het is om YouTuber te zijn en geeft Janouk tips over het starten van je eigen kanaal. Wat is het verschil tussen een Vlogger en een YouTuber? Hoe krijg je nou veel abonnees? Verdienen YouTubers echt zoveel geld en zit er in die filmpjes eigenlijk reclame verborgen? Vrijdag 17 november in Het Klokhuis!

Check voor meer info over de Week van de Mediawijsheid hun website!
            
Weekoverzicht
Deze afleveringen worden komende week uitgezonden:


13 november - Het Kantoor 206

Leonoor kan niet aanzien dat haar luie ex Alfons niet voor zijn baby zorgt. Waarom kunnen mensenbaby's niet meteen staan? En in Doenzedatzo zie je hoe modelraceautowedstrijden worden gehouden.

14 november - Rolf maakt
Een terugschreeuw-apparaat of een voorleesrobot. Waarom de zoveelste pizza of voetbalsurprise maken met Sinterklaas als je ook iets unieks kunt maken? Rolf Hut is expert op het gebied van technische surprises. Hij geeft tips hoe jij dit jaar met de vetste surprise voor de dag komt! Voor Bezorgde Ouders Nederland is het vooral belangrijk dat jouw surprise groter is dan die van andere kinderen.

15 november - 3D Animatiefilm
Ze zijn razend populair: 3D animatiefilms. Hoe worden die gemaakt? Sosha mag een kijkje achter de schermen nemen bij een van de grootste animatiestudio's in Nederland. Aan hun laatste animatiefilm is wel vier jaar gewerkt door honderden mensen! Varkentje Rund wil ook graag in 3D.

16 november - Het Klokhuis Onderneemt Marketing
Als bedrijf heb je klanten nodig want zonder klanten verdien je geen geld. Hoe zorg je ervoor dat juist jouw product of dienst opvalt tussen al die andere merken? Met 'marketing'. Sosha krijgt veel tips van marketingdeskundige Michel. En ze gaat ook op bezoek bij drie jonge ondernemers, die in Meppel een oppascentrale zijn begonnen en heel goed weten hoe ze klanten moeten werven.

17 november - YouTuber
Janouk gaat op bezoek bij YouTuber Furtjuh. Wat is het verschil tussen een Vlogger en een YouTuber? Hoe krijg je nou veel abonnees? Verdienen YouTubers echt zoveel geld en zit er in die filmpjes eigenlijk reclame verborgen? Dos Hermanos rapt over al die bijzondere vloggers en hun honger naar duimpjes en abonnees.