Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 13 oktober 2017

Zoek jij ook je adrenalinekick in ijzingwekkende verhalen?

 

............................................
gruwelijkeng Aflevering: Gruwelijk eng
De Kinderboekenweek laat ons lekker griezelen! Maar Matthijs vindt enge dingen niks. Daarom zoekt hij samen met Nienke uit, wat angst met zijn lichaam doet. Nienke krijgt Matthijs z'n angsten onder controle, wat handig is voor het bungeejumpen, maar of ze hem nou écht helpt...? (vanaf ongeveer 17.40 uur bij Zapp op NPO3)
pijl Bekijk de aflevering online
............................................
bungee Prijsvraag: Een fobie is een ongezonde angst
Bang zijn is gezond. Je moet wel kunnen vechten of vluchten als er écht iets aan de hand is. Maar als je een fobie ontwikkelt, ben je ongezond bang geworden voor iets dat niet zoveel paniek hoeft op te leveren. Welke fobie komt het vaakst voor in Nederland?
pijl Weet jij het? Doe dan mee!
............................................
eng Verzin zelf ook enge verhalen
Griezelen vindt niet voor iedereen even leuk. Maar als je ervan houdt, zijn spannende boeken leuk om te lezen en óók om zelf te schrijven! Daarom geven bekende schrijvers tips in hoe jij ook griezelverhalen kunt verzinnen... en opschrijven.
pijl Gebruik de tips en schrijf jouw topthriller
............................................
thumb_legkip Clip: Hoe begint het leven van een legkip?
Iedereen kan zich iets voorstellen bij een nest kippeneieren. Moederkip zit genoeglijk te broeden en op een gegeven moment komen de kuikentjes uit de eieren kruipen. Legkippen komen tegenwoordig echter niet meer onder de billen van hun mama vandaan. Hoe start hun leventje dan?
pijl Je ziet het in ons youtubefilmpje
............................................
Website De Buitendienst Uitzending gemist Schooltv App
 
Twitter Instagram