Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 23 oktober 2017

Universiteit van Amsterdam: Fruit-etende dieren cruciaal voor biodiversiteit

Fruit-etende dieren cruciaal voor biodiversiteit
Door het eten van vruchten en het verspreiden van de zaden dragen dieren bij aan een toename van de soortvorming van planten, en dus aan de biodiversiteit. Bij palmen, planten met grote sappige vruchten, blijkt dat niet alleen de grootte van de vruchten, maar ook de kolonisatie van eilanden en de groeivorm van de vrucht een grote rol spelen bij de soortvorming. Dit blijkt uit onderzoek van Renske Onstein en Daniel Kissling, van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) van de UvA. De resultaten zijn op maandag 23 oktober gepubliceerd in het tijdschrift Nature Ecology & Evolution.
Lees verder

Ontwerpbegroting 2018: meer geld, nog geen sluitende begroting
De UvA heeft in 2018 meer geld te besteden dan verwacht. Het is echter niet voldoende om de kosten die uit alle ambities voortkomen volledig te dekken en daarmee een sluitende begroting op te stellen. Dit blijkt uit de Ontwerpbegroting 2018 die op 17 oktober door het College van Bestuur (CvB) is vastgesteld.
Lees verder

In UvA-panden geen sprake van BubbleDeck-vloeren
Bij de bouw van recente UvA-panden zijn geen mogelijk onveilige BubbleDeck-vloeren gebruikt. Dit blijkt uit een inspectie. Dit type vloeren is de laatste tijd veel in het nieuws nadat eerder dit jaar in Eindhoven een in aanbouw zijnde parkeergarage met dit type vloer gedeeltelijk is ingestort . De UvA heeft alle panden voor de zekerheid gecheckt.
Lees verder