Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 25 oktober 2017

Universiteit van Amsterdam: Eerste UvA manuscript op ChemRxiv preprint server

Eerste UvA manuscript op ChemRxiv preprint server
Onderzoekers van de groep Molecular Photonics bij het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) hebben hun manuscript over perovskiet materialen op de nieuwe ChemRxiv preprint server geplaatst. Via ChemRxiv kunnen chemici in een vroeg stadium hun onderzoeksresultaten delen, in afwachting van 'peer review' en publicatie in een wetenschappelijke tijdschrift.
Lees verder

Maarten de Rijke receives the prestigious Tony Kent Strix Award
Maarten de Rijke, Professor of Computer Science at the University of Amsterdam received the Tony Kent Strix Award in recognition of his outstanding contribution to the field of information retrieval in its widest sense. The Award was presented to him in London on Friday 20 October 2017.
Lees verder

U Night: festival voor de stad van jarige UvA
Altijd al eens willen ronddolen in een stokoud pand van de Universiteit van Amsterdam? Op zaterdag 18 november gooit de UvA van 20.00 – 02.00 uur de Oudemanhuispoort en omringende gebouwen open voor alle Amsterdammers. Het Binnengasthuisterrein vormt die avond namelijk het decor van de U Night: een kennisfestival met een duister randje.
Lees verder