Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 12 oktober 2017

Universiteit Twente: Solar Team Twente eindigt op vierde plaats

Solar Team Twente eindigt op vierde plaats
Vandaag stond in Australië in het teken van de wind, waardoor de RED Shift van Solar Team Twente  de snelheid moest terugschroeven. Net voor het einde van de race is het Twentse team ingehaald door het Belgische zonneteam. Solar Team Twente eindigde deze voerde racedag op plaats 4.
Lees verder

Balanceren tussen zelfsturing en coaching: docentontwikkelteams in het bètaonderwijs
Docentontwikkelteams: ze worden gezien als efficiënt middel voor de professionele ontwikkeling van docenten in het voortgezet onderwijs. In zo'n teamverband samenwerken en lesmateriaal ontwikkelen gaat alleen niet vanzelf. Floor Binkhorst heeft – speciaal voor het bètaonderwijs – een methode ontwikkeld om de teams te coachen. Op 20 oktober promoveert zij in de vakgroep ELAN bij de faculteit Behavorial, Management & Social Sciences (BMS) van de Universiteit Twente.
Lees verder

Solar Team Twente als vijfde over de finish
Solar Team Twente kwam vandaag na vijf dagen racen door de outback als vijfde over de finish. Het team is trots op de spectaculaire race. Het was erg spannend of het Twentse team vandaag kón finishen. Vier minuten voor het einde van de racedag kwam het team over de finish in het drukke verkeer van Adelaide.
Lees verder

Nelly Litvak in de finale voor russische prijs
UT wiskundige dr. Nelly Litvak heeft een boek geschreven over wiskundige toepassingen.
Lees verder