Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 10 oktober 2017

Universiteit Twente: Solar Team Twente behoudt derde plek

Solar Team Twente behoudt derde plek
Het was wederom een spannende racedag in Australi├ź. Tijdens de derde dag stond het team korte tijd op positie vier. Maar met een spectaculaire inhaalactie heroverde het team haar derde plek.
Lees verder

Grote Kerk loopt vol voor Twente Science Night
Zo'n 1.200 bezoekers vonden afgelopen zaterdag de weg naar de Grote Kerk in Enschede voor de Twente Science Night. De Universiteit Twente hield daar de wetenschapsexpositie World of Tomorrow in het kader van het Weekend van de Wetenschap, waarin bedrijven en onderwijs- en onderzoeksinstellingen de nieuwste vindingen presenteerden.
Lees verder

Onderzoeker UT valt collega's aan
Bij de beveiliging van online systemen blijkt de mens keer op keer de zwakste schakel.
Lees verder

Techniek en cupcakes tijdens High Tech High Tea aan Universiteit Twente
Ze zijn keihard nodig: meiden die kiezen voor een technische opleiding. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat gemengde teams beter presteren. Op 11 oktober vindt daarom de negende editie van de High Tech High Tea plaats op de campus van de Universiteit Twente. Vrouwelijke scholieren krijgen onder het genot van een high tea voorlichting over technische opleidingen aan de UT. Het evenement is bedacht en geïnitieerd door techniekstudentes, en wordt ieder jaar weer georganiseerd door studentes van diverse technische UT-studies.
Lees verder