Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 25 oktober 2017

Universiteit Twente: CO2 uit de lucht halen om algen groeispurt te geven

CO2 uit de lucht halen om algen groeispurt te geven
Een nieuwe techniek, ontwikkeld door de Universiteit Twente, haalt op een efficiënte en goedkope manier CO2 uit de omgevingslucht. Het gewonnen CO2 wordt gebruikt bij de kweek van algen, de nieuwe grondstof voor voeding en chemie, maar is ook toepasbaar in een gesloten cyclus om energie uit wind en zon op te slaan.
Lees verder

Verleggen en beschermen van grenzen in gezondheidszorg
In het schuivende landschap van de gezondheidszorg creëert technologie nieuwe kansen en nieuwe dilemma's. Aan de Universiteit Twente (UT) kiezen onderzoekers voor een cross-disciplinaire aanpak om grenzen te verleggen en te beschermen.
Lees verder

Ethische basis voor verantwoorde innovatie
Beleidsmakers uit de hele wereld worstelen met de vraag hoe ze goed kunnen anticiperen op de invloed van nieuw onderzoek op het gebied van genetica en genomica, mensverbeteringstechnologieën, kunstmatige intelligentie en robotica op aspecten van ethiek en mensenrechten. Onderzoekers van over de hele wereld werken in het project SIENNA samen om de bestaande ethische en juridische kaders daarvoor te verbeteren. Het project ontvangt een financiële bijdrage van bijna € 4 miljoen uit het Horizon 2020-programma van de EU.
Lees verder

Vier studenten benoemd tot University Innovation Fellows
229 studenten van 62 instellingen voor hoger onderwijs in 10 verschillende landen zijn benoemd tot University Innovation Fellows. Onder hen vier studenten van de Universiteit Twente: Rianne Hagen (Bachelor Industrial Design), Titus Venverloo (Bachelor ATLAS), Sevim Aktas (Bachelor Advanced Technology and Wim Kamerman (Bachelor Businnes & IT) vormen de derde lichting UT-Fellows.
Lees verder