Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 6 oktober 2017

Telefoons in de les - stoorzender... of toch niet?

Wat gebeurde er de afgelopen weken op Leraar.nl?
Bekijk deze e-mail in uw browser

Mobieltjes in de klas: hoe ga je ermee om?

'Ik heb als beginnend docent toch wel gestruggeld met dit onderwerp', vertelt Jaimie Hooi in zijn eerste blog op leraar.nl. Jaimie is docent Economie & Ondernemen op het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep. Nu, in zijn derde jaar, heeft hij een goede middenweg gevonden. Je vindt zijn blog hier.  

Weinig scholen voeren zo consequent projectonderwijs door als High Tech High in het Amerikaanse San Diego. Je vindt er vrijwel geen leerboeken, de meeste projecten zijn interdisciplinair en studenten zijn regisseur van hun eigen leerproces. Volg de onderwijsreis die 30 Nederlandse onderwijsmensen maken.  
Na 30 jaar Economie op het Montessori Lyceum in Amsterdam bespeurde Rien Hannewijk bij zichzelf 'een zekere sleetsheid'. Maar hij ontdekte Lesson Study en hervond zijn elan. Rien: 'In groepjes leraren werk je samen om betere lessen te ontwerpen. Ik zie de leerlingen weer met een frisse blik. Er ontstaat een cultuurverandering waar ik heel vrolijk van word.'     

Lesson Study: 'Ik word hier vrolijk van'

Een groot vergelijkend onderzoek naar de onderwijsontwikkel-methode Lesson Study laat positieve resultaten zien. Economiedocent Rien Hannewijk spreekt uit ervaring.
Lees meer
Blog: Mobieltjes in de klas - aan of uit?
Beginnend economiedocent Jaimie Hooi worstelde met mobieltjes in de klas: verbieden of toestaan? Hij besprak het met zijn leerlingen en vond zo een gulden middenweg.
Wat vind jij?
Onderwijsreis: wat leert High Tech High
Op dit Amerikaanse, in 2000 door ondernemers opgerichte college, bepaal je als leerling zelf je curriculum. Een Nederlandse  onderwijsdelegatie ging op onderzoek uit. 
Lees verder
Leraar.nl is een online community voor en door leraren. Wil je ervaringen delen, heb je een vraag, ben je op zoek naar feedback, maak je blogs of vlogs? Ga dan naar leraar.nl, maak eenvoudig en snel je profiel aan en doe mee. 
Ja, ik maak een profiel aan!
Leraar.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Copyright © 2017 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alle rechten voorbehouden.


Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen? Mail naar leraar@minocw.nl 


This email was sent to onderwijsinnederland@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap · Rijnstraat 50 · The Hague, Zh 2517 AA · Netherlands