Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 23 oktober 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Jan Brouwer: 'Racisme in stadions komt weinig voor'

Jan Brouwer: 'Racisme in stadions komt weinig voor'

De racistische uitlatingen die enkele VVV-supporters zondag richting PSV'er Joshua Brenet deden, vormen slechts een incident. In zijn algemeenheid komt racisme in de Nederlandse voetbalstadions maar weinig voor, zegt hoogleraar rechtswetenschap Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen in het Nederlands Dagblad.

Lees verder

Martina Althoff: 'Geen verklaring voor dodelijke reeks in Friesland'

Negen mensen kwamen dit jaar in Fryslân al om het leven door (vermoedelijk) een misdrijf. Dat is meer dan voorgaande jaren, maar een patroon ontbreekt, en een verklaring is niet te geven. Zeker, kijkend naar voorgaande jaren is het aantal (vermoedelijke) moorden en doodslagen hoog, beaamt Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie bij Rijksuniversiteit Groningen in het Friesch Dagblad.

Lees verder

Een avond met Redmond O'Hanlon

Op woensdag 15 november organiseert de Vereniging Vrienden Academisch Erfgoed (VAEG) een bijzondere avond. De Britse televisiemaker Redmond O'Hanlon, bekend van de VPRO series In het kielzog van de Beagle en O'Hanlons Helden, en de Nederlandse schrijver Alexander Reeuwijk zijn dan onze gast. In een tweegesprek zullen zij hun visie geven op natuurhistorische reisverhalen.

Lees verder

Free form performance Léa-Claire Tersou

Free form performance Léa-Claire Tersou

Lees verder