Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 9 oktober 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Hans van der Plicht benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Hans van der Plicht benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Vrijdag 6 oktober 2017 ontving prof. dr. ir. Johannes (Hans) van der Plicht na afloop van een internationaal symposium ter ere van zijn emeritaat een Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Lees verder

Fokko Oldenhuis: 'Elke partij zou moeite moeten hebben met billboard datingsite'

Religie wordt meer aan banden gelegd dan commercie, vindt hoogleraar religie en recht Fokko Oldenhuis. 'Het is vreemd dat reclame met bijna blote vrouwen die een datingsite aanprijzen wel mag, terwijl de woorden "Jezus redt" op het dak van een boerderij niet werden toegestaan.' Het Reformatorisch Dagblad haalt de uitspraak aan die tijdens een drukbezochte conferentie "Ruimte voor religie" in het Calvijn College in Amsterdam werd gedaan.

Lees verder

Internationale financiering voor jarige deeltjesversneller AGOR

Het KVI-Center for Advanced Radiation Technology (KVI-CART) van de Rijksuniversiteit Groningen heeft opnieuw internationale financiering verworven voor experimenten met de deeltjesversneller AGOR. Het is dit jaar 20 jaar geleden dat AGOR in gebruik werd genomen.

Lees verder

Michel Vols overhandigt boek over malafide pandeigenaren aan Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Vandaag overhandigt prof. Michel Vols, hoogleraar openbare-orderecht bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid, het boek 'De aanpak van malafide pandeigenaren & de handhaving van de Woningwet' aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Lees verder