Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 27 oktober 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Douwe Jan Elzinga: 'Duo-ministers niet ongrondwettelijk'

Douwe Jan Elzinga: 'Duo-ministers niet ongrondwettelijk'

De Eerste Kamer heeft formateur Rutte opheldering gevraagd over zijn nieuwe kabinet. Er komen vier ministeries met een tweede minister en Kamervoorzitter Broekers wil weten wie op deze ministeries de baas wordt. Hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga begrijpt de zorg, maar denkt niet dat de nieuwe opzet ongrondwettelijk is. Volgens hem is al duidelijk wie de baas wordt en wie 'toch een beetje een tweederangsminister is die zich naar de echte minister moet schikken', zo zegt hij op NOS.

Lees verder

Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'Handen af van de Arbiter Bodembeweging'

En dan opeens is daar op 13 april 2017, de brief van de minister van Economische Zaken, waarin een nieuwe procedure voor afhandeling van schades als gevolg van gaswinning wordt aangekondigd. In de nieuwe opzet is, aldus de minister van Economische Zaken, geen plaats meer voor de arbiter Bodembeweging … Lees de column van prof. Fokko Oldenhuis in het novembernummer van straatmagazine De Riepe.

Lees verder

Huub Willems: 'Niet alleen met Nederlandse bril naar Tata Steel kijken'

Niet alleen de directie en de ondernemingsraad van Tata Steel Nederland zijn tegen de fusie van Tata Steel Europa en het Duitse ThyssenKrupp, ook de raad van commissarissen ziet een samengaan niet zitten. Huub Willems, hoogleraar corporate litigation in Groningen, vindt dat de raad van commissarissen bij zijn besluitvorming ook het belang van het concern moet laten meetellen, zo zegt hij in het Financieel Dagblad.

Lees verder

Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.

Lees verder