Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 27 oktober 2017

OCW: Nederlandse ruimtevaartinnovatie Tropomi gelanceerd

Nederlandse ruimtevaartinnovatie Tropomi gelanceerd
Het Nederlandse meetinstrument Tropomi is vandaag vanaf een lanceerbasis in het Russische Plesetsk in een baan om de aarde gebracht. Deze innovatie is in staat om vanuit de ruimte gedetailleerd op elke plek op de wereld, één keer per dag de luchtkwaliteit te meten. Tropomi is een Nederlandse oplossing voor de mondiale uitdaging om industrie, vervoer en energieproductie te verduurzamen en broeikasgasuitstoot terug te dringen. De Rijksoverheid heeft de ontwikkeling van de uitvinding de afgelopen zeven jaar met bijna honderd miljoen euro ondersteund. Minister Kamp, Economische Zaken: ,,De Tropomi laat zien hoe we in Nederland met innovatie en doorzettingsvermogen grenzen verleggen en oplossingen bieden voor mondiale uitdagingen. Met deze Nederlandse innovatie versterken we onze positie in de Europese ruimtevaartsector."
Lees verder

Alle vrouwen uit Rutte II in de Topvrouwen database
Alle vrouwelijke bewindslieden uit het Kabinet Rutte II zullen zich inschrijven in de Topvrouwendatabase van de aan VNO-NCW gelieerde stichting Topvrouwen.nl. Dat maakten initiatiefneemster minister Bussemaker en haar collegaministers Schippers, Ploumen, Schultz van Haegen en staatssecretarissen Dijksma en Klijnsma vandaag  bekend na afloop van de Ministerraad.
Lees verder

Nieuwe bewindspersonen OCW treden aan
Op donderdag 26 oktober 2017 zijn de nieuwe bewindslieden van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van harte welkom geheten door secretaris-generaal Marjan Hammersma. Ingrid van Engelshoven en Arie Slob nemen het stokje over van Jet Bussemaker en Sander Dekker.
Lees verder