Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 26 oktober 2017

Nieuwsbrief Onderwijscoöperatie

Nieuwsbrief Onderwijscoöperatie
26 oktober 2017
Lees ons nieuwe digitale magazine
Op 6 en 7 oktober vond het 5e Lerarencongres plaats. Een ontmoeting tussen 2000 leraren en docenten waarbij persoonlijke én beroepsontwikkeling centraal stonden.
In inspirerende workshops is kennis met elkaar gedeeld, ontving koningin Máxima uit handen van de LOF-leraren (LerarenOntwikkelFonds) een boekje met de meest innovatieve ideeën vanuit de beroepsgroep en zijn de vier nieuw gekozen 'Leraren van het Jaar' bekend gemaakt. Boegbeelden gekozen door leerlingen en vakgenoten.   
Op het congres gingen leraren en docenten ook met elkaar in gesprek over het nieuwe lerarenregister dat per 1 augustus 2018 van start gaat. Over dit nieuwe lerarenregister bestaan verschillende meningen, wordt stevig debat gevoerd over de manier van invoeren en er leven vragen, waarop vaak wel maar nog niet altijd antwoord te geven is. In dit magazine lees je er van alles over. Samen wordt hard gewerkt aan de invulling van het beroep en de toekomst: een krachtige leerling begint bij een krachtige leraar. Veel lees- en kijkplezier!
→  Bekijk het magazine
Gebruikerspresentaties nieuw register en (online) meedenken
Tijdens een gebruikerspresentatie over het nieuwe lerarenregister krijg je een sneak preview van hoe het nieuwe register er tot nu toe uitziet. Daarnaast kun je meedenken over de functionaliteiten ervan.

Benieuwd?
Kom dan 16 november, van 16.00 tot 18.00 uur, naar het Koning Willem I College in Den Bosch. Meld je aan door een mail te sturen naar: meedenksessies@onderwijscooperatie.nl met als onderwerp 'gebruikerstesten'.

Ontwikkelsessies, meedenksessies en online meedenken
Naast gebruikerspresentaties is het mogelijk deel te nemen aan ontwikkelsessies, meedenksessies en/of om online mee te denken. Ga naar de site voor meer informatie.
 
Terugblik Lerarencongres
We kijken terug op een geslaagde lustrumeditie van het Lerarencongres. Bezoekers van het tweedaagse congres hebben zowel de vrijdag als de verkiezing Leraar van het Jaar beoordeeld met een 7,5. De zaterdag scoorde een 6,8. Mooie cijfers!

Uit een peiling onder 419 bezoekers is gebleken op welke gebieden het congres het meest heeft bijgedragen aan professionele ontwikkeling. Deze en andere uitkomsten zijn een infographic te vinden.
Het onderzoek is uitgevoerd door Onderwijs Innovatie Groep (OIG)
Eerder publiceerden we al vele foto's en een video van ROC leerlingen over het Lerarencongres. Nu ook een impressiefilmpje van Leraar24.
Ook een goed idee voor beter onderwijs?
Ben jij leraar en heb je een goed idee voor beter onderwijs? Met het LerarenOntwikkelFonds (LOF) kun je ondersteuning en een financiële bijdrage ontvangen om jouw idee te ontwikkelen.

Ook onderdeel worden van dit groeiende netwerk van vernieuwende leraren? Kijk hier voor meer informatie en doe je LOF-aanvraag voor 16 januari 2018 om deel uit te maken van de tweede ronde LOF.
Volg jij ons al?
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Copyright © 2017 Onderwijscoöperatie, Alle rechten voorbehouden.

Onze mailinglijst:
Onderwijscoöperatie
Arthur van Schendelstraat 600
Utrecht, UTRECHT 3511 MJ
Netherlands

Add us to your address book


Wil je de mailinglijst instellingen aanpassen?
Je kan hier je instellingen wijzigen of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief