Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 9 oktober 2017

Nieuwsbrief MVT - oktober 2017

أNEWSNOUVELLESNACHRICHTENNOTICIASNOTIZIEновостиHABERLERخْبار

Met deze nieuwsbrief informeren en ondersteunen wij u graag bij alle veranderingen in het talenonderwijs in de onderbouw vo, bovenbouw vmbo en tweede fase.

Curriculum.nu

Meedenken over wat leerlingen moeten kennen en kunnen op gebied van MVT? Meld u aan voor het ontwikkelteam. Dat kan nog tot en met 13 oktober.

Nieuw: een aanvulling op het ERK

Onlangs is een aanvulling op het ERK verschenen: Common European Framework of Reference for languages: Learning, Reaching, Assessment, Companion volume with new descriptors (september 2017). De aanvulling geeft o.a. een nadere omschrijving van de A1- en C-niveaus en gaat in op ´mediation´: Wat moet iemand in termen van sociale en (inter)culturele vaardigheden kunnen om ook in kwetsbare situaties communicatie en samenwerking te creëren en gaande te houden? Download de publicatie >>

Curriculumspiegel: trendanalyse van het Nederlandse curriculum

Hoe komen we tot een toekomstbestendig curriculum en hoe houden we het vervolgens bij de tijd? De Curriculumspiegel 2017 zoomt in op curriculaire ontwikkelingen, knelpunten en uitdagingen en houdt een spiegel voor aan iedereen die in Nederland werkt aan goed onderwijs: van leraren en schoolleiders tot beleidsmakers en bestuurders. Een van de zestien hoofdstukken is aan moderne vreemde talen gewijd. Meer informatie en downloaden >>

Twitter en LinkedIn

SLO is te volgen op Twitter (@SLO_nl) en LinkedIn (company/SLO). Meld u aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van leerplanontwikkeling, SLO-activiteiten en -projecten.
Copyright © 2017 SLO, nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling, Alle rechten voorbehouden.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van SLO, nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich voor informatie van SLO heeft aangemeld.

Ons adres is:
SLO, nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Piet Heinstraat 12 Enschede, 7511 JE Netherlands
Voeg SLO toe aan uw adresboek

Uitschrijven | voorkeuren bijwerken | deze e-mail doorstureninschrijven voor deze nieuwsbrief