Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 10 oktober 2017

LKCA: De Nachtwacht als pleister op onze identiteitscrisis

De Nachtwacht als pleister op onze identiteitscrisis
Lees verder

Oratie bijzonder hoogleraar Evert Bisschop Boele
Een wetenschappelijke basis bieden voor discussies over de waarde voor individu en samenleving van actieve deelname aan kunst en cultuur. Dat is samengevat het hoofddoel van de bijzondere leerstoel Betekenis van Cultuurparticipatie van onze bijzonder hoogleraar Evert Bisschop Boele.
Lees verder

Scholen gezocht voor herontwikkeling onderwijscurriculum
Is jouw school bewust bezig met kunst en cultuur? Meld je dan aan als ontwikkelschool voor Curriculum.nu en denk mee over de herontwikkeling van het onderwijscurriculum
Lees verder

Deelnemers gezocht voor Europese training over diversiteit en intercultureel leren
In 2018 starten drie pilottrainingen voor professionals in kunst en cultuur én de schoolpartners met wie ze samenwerken. De thema's in de training zijn gerelateerd aan diversiteit en intercultureel leren in een Europese context.
Lees verder

'Wat eigenlijk niemand anders in de wereld kan maken'
Met deze uitspraak van de 10-jarige Dominique start 'Ja, dat is kunst', de nieuwe korte film van Art & Sofie over de ervaringen van kinderen met kunstzinnig onderwijs.
Lees verder

Negen projecten praktijkgericht onderwijsonderzoek beroepsonderwijs van start
Negen consortia ontvangen NRO-subsidie voor het uitvoeren van praktijkgericht onderwijsonderzoek binnen het beroepsonderwijs. De resultaten die met dit onderzoek worden beoogd, zijn concrete en bruikbare producten voor de onderwijspraktijk.
Lees verder