Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 27 oktober 2017

LKCA: Dansproject over intimiteit bij kwetsbare ouderen genomineerd voor CZ Zorgprijs

Dansproject over intimiteit bij kwetsbare ouderen genomineerd voor CZ Zorgprijs
Samen met bewoners en betrokkenen maakte Care&Culture de ontroerende dansvoorstelling 'Huidhonger', rondom intimiteit op vijf zorglocaties in Nederland.
Lees verder

Aandeel jeugdige kunstbeoefenaars groeit
Van de Nederlandse bevolking van 6 jaar en ouder doet zo'n 40 % in de vrije tijd iets kunstzinnigs of creatiefs, zoals tekenen, gedichten schrijven, dansen, fotograferen of een muziekinstrument bespelen. Dat aantal is al jaren min of meer stabiel. Opvallend is de toename van het aandeel beoefenaars...
Lees verder

Nieuwe subsidieregeling voor verbetering en stimulatie van actieve cultuurparticipatie van ouderen
De subsidieregeling Age Friendly Cultural Cities staat vanaf 1 november 2017 open voor aanvragen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie moedigt met het programma 'Age Friendly Cultural Cities' de komende jaren (2017-2020) gemeenten aan om actieve cultuurparticipatie voor ouderen te verbeteren en te...
Lees verder

Familiar Faces wint BNG Bank Circusprijs 2017
Familiar Faces, een acrobatisch kwartet opgeleid aan de HBO-circusopleiding in Tilburg, won 19 oktober de BNG Bank Circusprijs 2017. De prijs van €6.000 stelt Familiar Faces in staat om de act verder te ontwikkelen en te spelen op festivals.
Lees verder

Harmonie en blazersschool lopen met hun blazersklas voor de muziek uit
Brabantse muziekgezelschappen zijn van oudsher hofleveranciers voor succesvolle blazers. Die kweekvijver dreigt echter droog te vallen. In het Brabantse dorp Hilvarenbeek lijkt de harmonie het tij te keren, dankzij nauwe samenwerking met het onderwijs, muziekdocenten en overheid.
Lees verder

Cultuurbeleid voor 2021 en verder
De ontwikkeling van landelijk cultuurbeleid na 2020 is al gestart. De planning en verslagen van gevoerde gesprekken vind je op de website van de Rijksoverheid, en wordt bijgehouden door het ministerie van OCW.
Lees verder