Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 19 oktober 2017

Jasje-dasje of sokken met hartjes - hoe sta jij voor de klas?

Wat gebeurde er de afgelopen weken op Leraar.nl?
Bekijk deze e-mail in uw browser

Vousvoyeren of tutoyeren? 

Oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet gooide de knuppel in het hoenderhok toen ze in september op Radio 1 pleitte voor een nieuw reveil van de leraar met 'U' aanspreken en altijd netjes gekleed voor de klas staan. Wat vind(t) u/jij?

Praktijkspiegel vindt eens in de twee maanden plaats bij OCW. Leraren uit het hele land praten dan met beleidsmakers over hun dagelijkse ervaringen in het werkveld. Afgelopen 4 oktober was ook de minister erbij. 

Hoe ga je om met kwesties als thuiszitters, talentontwikkeling, gepersonaliseerd leren en excellentie? Tijdens De Ontmoeting wisselden tweehonderd vertegenwoordigers uit po, vo en so ervaringen uit. 'Confronterend én inspirerend', oordeelden deelnemers.

Praktijkspiegel: 'Het gaat om wat mag' 
Een op een met beleidsmakers over zaken als lerarenregister, formatief evalueren en groepsleerplannen. Wat leverde de laatste Praktijkspiegel op?
Lees verder
Voor de klas: in pak of lievelingstrui?
Kinderen kijken dwars door een jasje of een dasje heen. Als er onder de kleren een respectvol goed persoon zit, komt het goed, stelt Boy Vissers. 
Wat vind jij?
Inspiratiedag: 'Het was do or die'
Vijf jaar geleden stond zijn school op het punt van sluiten. Nu heeft praktijkcollege De Dreef het predicaat 'Excellente School'. Wat is er gebeurd? De directeur vertelt.
Lees verder
Leraar.nl is een online community voor en door leraren. Wil je ervaringen delen, heb je een vraag, ben je op zoek naar feedback, maak je blogs of vlogs? Ga naar leraar.nl, maak eenvoudig en snel je profiel aan en doe mee. 
Ja, ik maak een profiel aan!
Leraar.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Copyright © 2017 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alle rechten voorbehouden.


Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen? Mail naar leraar@minocw.nl 


This email was sent to onderwijsinnederland@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap · Rijnstraat 50 · The Hague, Zh 2517 AA · Netherlands