Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 6 oktober 2017

HU: "Gesprekken onderzoeken helpt organisaties aansluiten bij hun publiek"

"Gesprekken onderzoeken helpt organisaties aansluiten bij hun publiek"
Op 28 september is Annette Klarenbeek officieel benoemd als lector van de programmalijn 'gesprek' van het HU-lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (PubLab). In haar openbare les vertelde ze wat gespreksanalyse kan betekenen voor een succesvolle communicatiestrategie.
Lees verder

HU start met AD academy in Amersfoort
Met de instemming van de Hogeschoolraad op woensdag 4 oktober heeft Hogeschool Utrecht groen licht voor het oprichten van een Associate Degree Academy (AD academy) met de focus op het economisch domein op haar locatie in Amersfoort. De hogeschool kiest hiermee, in aansluiting op de maatschappelijke behoefte en haar strategische koers, voor uitbreiding van haar assortiment op niveau 5. Met deze zelfstandige tweejarige hbo-opleiding kunnen onder andere havo en mbo niveau 4 studenten hun kansen op de snel veranderende en complexe arbeidsmarkt vergroten. Ook kunnen zij daarna doorstromen naar een bacheloropleiding.
Lees verder

HU-studenten winnen award voor hulp aan startende docenten
HU-studenten van de opleiding Communicatie hebben op het Zestor Congres 'Anders organiseren in het HBO' de Vliegende Start Award gewonnen. De award beloont bijdrages aan de structurele verbetering van de werving, selectie en/of begeleiding van de startende docent.
Lees verder

Schuldpreventie: niet omdat het kan, maar omdat het moet
Bijna een op de vijf Nederlandse huishoudens kampt met problematische schulden of loopt het risico daarop. Dat roept de vraag op hoe problematische schulden kunnen worden herkend en voorkomen. Bijzonder lector Schulden en Incasso Tamara Madern houdt zich de komende vier jaar met schuldpreventie bezig. Op 5 oktober zette zij haar onderzoeksprogramma uiteen in een openbare les.
Lees verder