Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 16 oktober 2017

HU: Een jaar dakloos: Wim vertelt zijn verhaal

Een jaar dakloos: Wim vertelt zijn verhaal
Utrechter Wim Eickholt hield een dagboek bij van zijn leven in 2015. Dat jaar zwierf hij dakloos door de stad. Overdag zat hij in de Gemeentebibliotheek of bij 't Hoogt, rond etenstijd meldde hij zich bij het Smulhuis om daarna een plaatsje in het Slaaphuis te bemachtigen. Lector Lia van Doorn maakte de publicatie mogelijk, omdat studenten hier veel van kunnen leren.
Lees verder

Student HU ontwikkelt betere screening op hart- en vaatziekten bij vrouwen
Lonneke Kamer ontwikkelt een screenings- en begeleidingsplan voor vrouwen in de hoogste risicogroep voor hart- en vaatziekten: zij die last hebben gehad van ernstige hoge bloeddruk tijdens een zwangerschap. Kamer deelde haar onderzoek en plannen tijdens haar afstudeerpresentatie van de masteropleiding Advanced Nursing Practice.
Lees verder

HU betrokken bij circulair bouwen in Werkspoorkwartier
Een halve eeuw nadat de laatste locomotief uit de fabrieken rolde, wordt het Werkspoorkwartier een vestigingsgebied voor nieuwe, duurzame bedrijvigheid. Daarvoor heeft het Utrechtse College van Burgemeester en Wethouders vandaag - 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid - groen licht gegeven. Studenten van Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Universiteit Utrecht voeren er nu al projecten uit.
Lees verder

Hogeschool Utrecht is trots op prestaties studententeam Selficient bij Solar Decathlon
Hogeschool Utrecht is trots op haar studententeam Selficient, dat met hun zelfontworpen energieneutrale huis de zevende plaats heeft behaald in de finale van de internationale duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon 2017 in de VS. Het team sleepte verder een tweede prijs voor 'Marktpotentieel' en een derde prijs voor 'Water efficiëntie' in de wacht, én het won de publieksprijs.
Lees verder