Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 29 oktober 2017

Het Klokhuis Nieuwsbrief | Het Klokhuis Backstage | Eigen Baas

            
Het Klokhuis Backstage
ga-naar-klokhuis-backstage
 
Heb jij altijd al eens bij een ondernemers binnen willen kijken? Dit is je kans. Inmiddels kun je kiezen uit meer dan 100 bedrijven om backstage te kijken.

Meld je aan
            
Speel Eigen Baas!
eigen-baas
 
Bij Het Klokhuis onderneemt hoort ook een vet leuk spel! In dit spel kun je zelf ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om Eigen Baas te zijn! Wat is je doelgroep en hoeveel winst maak je dan eigenlijk?

Speel het nu zelf en maak kans op eigen visitekaartjes!
            
Weekoverzicht
Het Kantoor 214
Maandag 30 oktober 2017
Vanwege de wintertijd zet Wouter de klokken vast terug. Timo heeft bowling schoenen gestolen. Hoe werkt een bowlingbaan? En welke voetbalclub speelde de meeste interlands?

Druiventeelt

Dinsdag 31 oktober
Druiven zijn lekker om te eten, om er druivensap van te maken, maar je hebt ze ook nodig om wijn te verbouwen. En dat gebeurt ook in Nederland. Maurice gaat kijken bij een wijngaard in Limburg en laat het proces zien: van het plukken, het persen en het gisten van de druiven, tot de wijn in de fles. Ard en Fjodor weten ook een manier om wijn te maken als je weinig tijd hebt.

Geluid

Woensdag 1 november
Sosha gaat op expeditie om een wijnglas kapot te maken met geluid. Het is niet zo dat het geluid daar per se heel hard voor moet zijn. Je moet ook de juiste toonhoogte hebben. Waarom eigenlijk? Verder aandacht voor vandalen die met geluidsgolven bushokjes slopen.

Het Klokhuis Onderneemt Pitchen
Donderdag 2 november 2017
Iets presenteren aan mensen die je niet kent. Als ondernemer heb je daar vaak mee te maken. Bijvoorbeeld om een idee voor je bedrijf te presenteren. Of omdat je mensen wil overhalen geld te investeren in jouw bedrijf. Je moet dan 'pitchen' zoals dat heet. Bart doet mee aan het Nederlands kampioenschap Pitchen. Hoe maak je een goede pitch? En hoe zorg je ervoor dat het publiek niet in slaap valt als jij een verhaal vertelt? En als je niet zelf durft te pitchen, heeft Klokko een acteur om je te vervangen!

Castingbureau
Vrijdag 3 november 2017
Altijd al in een film of serie willen spelen? Dan kun je je het beste inschrijven bij een castingbureau. Maar hoe gaat zo'n casting dan? Waar moet je op letten? En moet je per se heel knap zijn om een kans te maken? Eva onderzoekt het in deze aflevering. Ook Wesley en Rodney proberen in een soap te komen.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.