Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 8 oktober 2017

Het Klokhuis Nieuwsbrief: Eigen Baas-kit en HUH! Product of dienst

Een nieuw spel bij de serie Het Klokhuis Onderneemt!
            
Nieuw Spel: Eigen Baas-kit
ga-naar-de-eigen-baas-kit
 
Eigen Baas zijn, wie wil dat nou niet? Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een eigen bedrijf wil beginnen.

In de 5 levels van dit spel kun je zien hoe het werkt en sterren verdienen door de quiz te spelen! Heb je alle levels gespeeld? Dat ben je klaar om Eigen Baas te zijn en krijg je een Eigen Baas Diploma!

De eerste 100 eigen bazen maken kans op eigen visitekaartjes!

Ga naar Eigen Baas
            
HUH! Wat is een product en wat is een dienst?
bekijk-de-video
 
In de serie Het Klokhuis Onderneemt zie je in iedere aflevering een HUH!-filmpje.

Zo ontdek je wat nou eigenlijk het verschil is tussen een product en een dienst? Want een fietsenmaker, verkoopt die nou diensten of producten?

Bekijk de video
            
Deze week in de uitzendingen:
Het Kantoor 203
maandag 9 oktober
Leonoor redt twee goudvissen en Ben schept op dat hij niet bang is voor wilde dieren. Verder een antwoord op de vragen hoe vissen ademhalen en hoe je een vogel opzet. En waarom willen zonaanbidders zo graag bruin zijn?

Blinde darm
dinsdag 10 oktober
Wat is precies een blinde darm en waar zit dit orgaan precies? Wanneer een blinde darm ontstoken is kan hij verwijderd moeten worden. Zo gebeurt dit bij Luuk, waar Pascal de operatie live mag meekijken. Ook Greetje van Varkentje Rund heeft last van haar blinde darm.

De Blauwoogmaki
woensdag 11 oktober
De blauwoogmaki wordt op Madagaskar met uitsterven bedreigd. Bioloog Thomas vertelt Pascal hoe dit komt. Apenverzorgster Grietje reist naar Madagaskar om de maki's in het wild te zien. Zij doet verslag van wat zij ziet. Verder reclame voor Blauwoogmaki contactlenzen.

Het Klokhuis Onderneemt
donderdag 12 oktober
Om een eigen bedrijf te beginnen, heb je natuurlijk eerst een idee nodig. Hoe kom je nou op een goed idee én hoe weet je of andere mensen ook op jouw idee zitten te wachten? Nienke wil zelfgemaakte appelmoes aan de man brengen en doet onderzoek op de markt. Zal het haar lukken om die Appelmoes aan de man te brengen? Voor tips gaat ze langs bij internetondernemer Daan en kijkt ze hoe de jonge ondernemers Victor en Luca te werk gaan.

Lasershow
vrijdag 13 oktober
Op grote muziekfestivals wordt er alles aan gedaan om de muziek goed te laten klinken. Maar ook de lichtshow met lasers is heel belangrijk. Muziek en laser moeten precies met elkaar kloppen. Hoe wordt zo'n lasershow gemaakt? Sosha gaat kijken bij dancefeest Mysteryland!

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.