Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 6 oktober 2017

Brandende vragen over netelige kwesties...

 

............................................
brandnetelaanbidding Aflevering: De brandnetel, je nieuwe BFF
Yannick heeft een nieuwe Best Friend Forever: de brandnetel. Ondanks zijn prikkelende karakter heeft deze BFF namelijk een hoop vrienden in de natuur. Veel dieren en insecten kunnen niet zonder de brandnetel, ook voor de mens blijkt de plant bijzonder nuttig. Van superfood tot kleding, de brandnetel blijft Matthijs en Yannick verrassen! (vanaf ongeveer 17.40 uur bij Zapp op NPO3)
pijl Bekijk de aflevering online
............................................
brandnetelprijsvraag Prijsvraag: Brandnetels
Vind je het idee om brandnetels in je mond te stoppen ook best eng? Blaren op je lippen en tong zit je niet op te wachten... Maar brandnetels zitten wel vol vitamines en zijn dus hartstikke gezond! Vergeet ze alleen niet eerst even te koken!
pijl Hoe noem je de haartjes van een brandnetel?
............................................
atalanta Clip: De waardplant van de Atalanta
Atalanta's leggen hun eitjes maar op één plant, de brandnetel. We noemen dit hun waardplant. Ze doen dat omdat hun kinderen, de rupsen, alleen deze plant lusten. Dus als ze ervoor willen zorgen dat veel van hun kroost in het najaar op reis kan...
pijl En waarom ze op reis gaan, zie je in de clip
............................................
zelfpoepmaken Youtube: Kun je zelf poep maken?
Kiefer en Yannick gaan het proberen en maken er zelfs een wedstrijdje van. Zonder hun lichaam en spijsverteringskanaal te gebruiken, maken ze zelf poep. Zoals je in de clip zien kunt, valt dat nog niet mee. Hieruit blijkt wel weer dat ons lijf eigenlijk een hardwerkende topmachine is!
pijl Zou jij dit onze helden na kunnen doen?
............................................
Website De Buitendienst Uitzending gemist Schooltv App
 
Twitter Instagram