Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 17 september 2017

Week van het pesten - Botenwedstrijd - Klokhuis deze week

            
Week tegen het pesten
week-tegen-pesten
 
Komende week is het de Week tegen pesten. Eerder heeft Het Klokhuis hier een serie over gemaakt.

In OverblijfTV zie je komende week iedere dag een aflevering uit deze serie. Bekijk de serie hier.
            
Winnaar van de zomerwedstrijd!
bootbouwen
 
Afgelopen zomervakantie is er heel druk geknutseld aan allerlei bootjes! Grote boten, kleine boten, papieren boten, recycle-boten!

Maar er kan maar één boot winnen en dat is die van Emma!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het Kantoor 139
maandag 18 september
Ben organiseert een grote Klokhuis ontbijtactie. Het Klontbijt. Wat moet er dan in de broodtrommeltjes? Verder wordt in DoenZeDatZo uitgelegd hoe chocoladevlokken gemaakt worden. In Waarom? Daarom! antwoord op de vraag waarom onze adel 'blauw bloed' heeft en een portret van de grote denker Galileo.

Blauwe energie
dinsdag 19 september
Je kunt elektriciteit opwekken door zoet en zout water op een slimme manier met elkaar in contact te brengen. Op de Afsluitdijk staat een proefcentrale waar deze 'blauwe energie' opgewekt wordt. Nienke legt uit hoe dat precies werkt. Elektriciteit uit water!

Eikels en andere noten
woensdag 20 september
Planten hebben leuke trucs om er voor te zorgen dat hun zaad verspreid wordt. De ene plant maakt gebruik van de wind, de andere van het water. Maar er zijn ook planten die er voor zorgen dat hun vruchten gewoon heel lekker smaken! Bart gaat op stap met een eikelonderzoeker die laat zien hoe muizen zorgen voor de verspreiding van de eik.

Mol
donderdag 21 september
De mol is een ondergronds roofdier. Hij kan in z'n jacht op ondergrondse diertjes als regenwormen en kevers wel 200 meter gang graven. Maurice laat samen met tuinarchitect en mollendeskundige Roeland zien hoe je mollen uit de tuin kunt weren zonder ze dood te maken.

Bakker
vrijdag 22 september
Nienke bakt brood met Ton, de beste bakker van Nederland. Iedere ochtend begint hij om 03.00 in zijn bakkerij. Hij verklapt aan Nienke de kneepjes van het vak. Wat doet gist en wat hebben gluten daar mee te maken? Waarom heet een knip een knip? Brood; daar zit wat in.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.