Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 21 september 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: NWO-subsidie voor Sanne Abeln voor onderzoek misvorming van eiwitten en rol van entropie

NWO-subsidie voor Sanne Abeln voor onderzoek misvorming van eiwitten en rol van entropie
Het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen kent ruim 2 miljoen euro toe aan vijf voorstellen in de Natuurkunde Projectruimte. Een van de vijf voorstellen is van Sanne Abeln van de Faculteit der B├Ętawetenschappen van de VU.
Lees verder

Keuzes in het wild
Spelshows op televisie kunnen een soort natuurlijk experiment zijn waarin men keuzegedrag kan waarnemen. Door te kijken naar tv-shows en loterijen kunnen we menselijke keuzes in het wild bestuderen, stelt Martijn van den Assem in zijn oratie.
Lees verder

VU verwerft zeldzame eerste gereformeerde bijbel (1556)
De Universiteitsbibliotheek VU heeft een exemplaar verworven van Den Bibel in duyts. Deze bijbel uit 1556 geldt als de eerste gereformeerde bijbel.
Lees verder

Individuele diamanten voor de eerste keer gedateerd
Aardwetenschappers van de VU hebben voor het eerst een bepaald type diamant precies weten te dateren, met behulp van individuele granaat-mineraal-insluitsels. Het blijkt nu dat de helft van deze diamanten een miljard jaar jonger zijn dan eerder gedacht.
Lees verder