Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 19 september 2017

Universiteit van Amsterdam: Ineens stokt de leesvaardigheid – maar waarom?

Ineens stokt de leesvaardigheid – maar waarom?
De psychometrie biedt het onderwijs de mogelijkheid om de ontwikkeling van leerlingen te monitoren. Het ontbreekt echter aan een verklaring van terugkerende fenomenen in deze ontwikkeling. Maarten Marsman, psychometricus bij de afdeling Psychologie van de UvA, ontving een Veni-subsidie om te komen tot een theorie die deze fenomenen verklaart en richting geeft hoe hierop te interveniëren.
Lees verder

NWO-financiering voor interdisciplinair onderzoek 'Oorsprong van het leven'
NWO heeft aan het interdisciplinaire onderzoeksvoorstel 'Oorsprong van het leven' een financiering toegekend van 2,5 miljoen euro. Dit onderzoeksvoorstel speelt in op vragen die zijn opgesteld door de Nationale Wetenschapsagenda en wordt mede uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder

UvA lanceert Massive Open Online Course (MOOC) over media-ethiek en beleid
Vraagt ons veranderende medialandschap om nieuwe gedragsregels voor mediaprofessionals? Dat is de kernvraag van de Massive Open Online Course (MOOC) Media Ethics and Governance van de Universiteit van Amsterdam (UvA) die donderdag 28 september van start gaat op het onderwijsplatform Coursera. De cursus is geheel Engelstalig, gratis en wereldwijd te volgen.
Lees verder