Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 25 september 2017

Universiteit van Amsterdam: Groter is anders: de bijzondere fysica van mechanische metamaterialen

Groter is anders: de bijzondere fysica van mechanische metamaterialen
Mechanische metamaterialen blijken nog meer verassingen in petto te hebben, bovenop hun ongebruikelijke eigenschappen zoals vormtransformatie en programmeerbaarheid. Als de materialen een slag groter zijn, gelden er nieuwe spelregels. Dit ontdekten onderzoekers van AMOLF, Universiteit Leiden en UvA. Ze publiceren hun bevindingen op 25 september in Nature Physics.
Lees verder

Nederlandse universitaire sterrenkunde wereldwijd toonaangevend
De universitaire sterrenkunde in Nederland staat in de top van de astronomische wereldranglijst. Deze conclusie komt naar voren uit een recente evaluatie van de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) en de astronomische instituten van de Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Leiden en Radboud Universiteit in Nijmegen.
Lees verder

Anders toetsen met de IIS-beurs
Wil je aan de slag met het uitproberen van nieuwe manieren van toetsen of ben je hier al mee bezig? Leren je studenten verschillende vaardigheden, maar heb je nog geen bevredigende manier om hun ontwikkeling te beoordelen? Wil je een nieuw leerdoel toetsen en ben je op zoek naar de beste manier om dit te doen? Dan biedt deze beurs van het IIS (Instituut voor Interdisciplinaire Studies) je mogelijk de ruimte hier werk van te maken.
Lees verder