Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 7 september 2017

Universiteit van Amsterdam: Groeten uit… Tamil Nadu, India

Groeten uit… Tamil Nadu, India
UvA-wetenschappers zitten overal: van het lab aan Roeterseiland tot de Noordpool en van Jordanië tot de Verenigde Staten. Of, zoals Maarten Bavinck, hoofddocent bij Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies, in Zuid-Azië. Specifiek: in Tamil Nadu, in het zuidoosten van India. Dit is de laatste aflevering uit de zomerreeks Groeten uit... van de UvA.
Lees verder

AMCIS-lid Gijs Schumacher ontvangt ERC Starting Grant
De European Research Council (ERC) kent Starting Grants toe aan zes onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA), waaronder aan Gijs Schumacher (Politicologie). De Starting Grant is een persoonsgebonden subsidie van ongeveer 1,5 miljoen euro, waarmee getalenteerde wetenschappers vijf jaar lang onderzoek doen.
Lees verder

Fondsenwervingscampagne voortzetting jubileumbeurs van start
Promovendi vormen de nieuwe generatie wetenschappers. Speciaal voor hen werd aan het begin van het lustrumjaar van de UvA een nieuw type beurs gelanceerd: de lustrumbeurs. Een beurs die, gezien het grote aantal aanvragen, duidelijk voorziet in een behoefte.
Lees verder