Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 27 september 2017

Universiteit Twente: UT-studenten helpen ING bij software-evolutie

UT-studenten helpen ING bij software-evolutie
In een 'Honours project' van ING Bank hebben twaalf Bachelorstudenten Technical Computer Science van de Universiteit Twente een jaar lang gewerkt aan software die evolueert van een heel eenvoudig banksysteem naar steeds meer diensten. Op 27 september presenteren zij hun resultaten, in aanwezigheid van Peter Jacobs, Chief Information Officer van ING.
Lees verder

Klinische studie: prototype UT-apparaat kan reuma meten
Met een door de Universiteit Twente (UT) en Europese partners ontworpen apparaat kun je het verschil tussen reumato├»de en 'gezonde' vingers zien. Dat blijkt uit een eerste klinisch onderzoek dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Photoacoustics. Het compacte apparaat kan op termijn – zo verwachten de onderzoekers van de UT en de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) – artsen helpen om objectief te bepalen in welke mate een gewricht ontstoken is.
Lees verder

Directeur Strategie & Beleid Universiteit Twente naar WUR
Ron Mazier, huidig directeur Strategie & Beleid, wordt per 1 januari 2018 benoemd tot directeur Corporate Strategy & Accounts bij Wageningen University & Research (WUR).
Lees verder

UT biedt beter zicht op kwaliteit van bewegingen na beroerte
Na een beroerte kampt een pati├źnt met diverse lichamelijke beperkingen die na revalidatie niet altijd opgelost zijn.
Lees verder