Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 14 september 2017

Universiteit Twente: UT ontvangt NPO Radio 4 met ‘Hart & Ziel’

UT ontvangt NPO Radio 4 met 'Hart & Ziel'
NPO Radio 4 trekt dit jaar met een speciale bus het land in voor het jaarlijkse klassieke muziekfeest: de Hart en Ziel Lijst.
Lees verder

LED's: waar blijft al dat licht?
Het potentieel van witte LED's is nog beter te benutten, tonen fotonica-onderzoekers van de Universiteit Twente en Philips Lighting aan. Zij kunnen de verstrooiing en absorptie van het licht binnenin de LED snel en nauwkeurig beschrijven en verbeteren zo het ontwerpproces.
Lees verder

Tweemaal hoog Japans bezoek
Deze week bezochten twee afzonderlijke delegaties uit Japan de Universiteit Twente en NovelT. Beide delegaties kwamen naar Twente om kennis te maken en te leren.
Lees verder

Op weg naar nieuwe elektronica
Elektronica zoals het brein werkt, atomen die veel sneller bewegen dan gedacht en supergeleidende nanostructuren voor zuinige chips. Drie vernieuwende UT-projecten die door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zijn gehonoreerd.
Lees verder