Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 20 september 2017

Universiteit Twente: Epileptische aanval reikt tot centimeters van kern

Epileptische aanval reikt tot centimeters van kern
Het kleine gebiedje in de hersenen waar een epileptische aanval begint, beĆÆnvloedt een veel groter gebied, tot zeker tien centimeter verderop. Die activiteit verderop in de hersenen heeft, op zijn beurt, weer invloed op de epileptische 'haard', blijkt uit onderzoek van wiskundigen en neurologen van de Universiteit Twente en de University of Chicago.
Lees verder

Contracten getekend voor renovatie Technohal, Universiteit Twente
Per oktober wordt gestart met de renovatie van de Technohal, het nieuwe onderkomen voor het cluster Health van de Universiteit Twente.
Lees verder

DRONGO TALENFESTIVAL
Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september van 10:00 tot 17:00 uur vindt het DRONGO talenfestival plaats in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht.
Lees verder

Wiskundige simulaties werpen nieuw licht op epilepsieoperaties
Neurologen krijgen hulp uit onverwachte hoek bij de vraag welk hersengebied ze moeten verwijderen om een epilepsiepatiĆ«nt van zijn klachten af te helpen. Wiskundigen van de Universiteit Twente laten namelijk – samen met onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht – zien dat het verstandig is om goed te kijken naar onderlinge verbindingen tussen hersengebieden in plaats van enkel te speuren naar afwijkende gebieden. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Epilepsia.
Lees verder