Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 22 september 2017

Universiteit Twente: 3D-geprint vaatstelsel voedt gekweekt weefsel

3D-geprint vaatstelsel voedt gekweekt weefsel
Weefsel dat in het lab is gekweekt met cellen van de patiënt biedt veel kansen om op 'natuurlijke' wijze organen te repareren. Toch is het nog een probleem om grote gekweekte weefsels in leven te houden. UT'er Jeroen Leijten gaat micro- en nanotechnologie inzetten om de levensvatbaarheid te vergroten.
Lees verder

Uitval communicatie in Caribisch Nederland geen verrassing
De Universiteit Twente deed recentelijk, samen met de Universiteit van Curaçao en Saxion Hogeschool, onderzoek  naar de effectiviteit en kwaliteit van de communicatie-en alarmeringsmiddelen op Caribisch Nederland.
Lees verder

Actieplan COPD verkort longaanval en verlaagt ziekenhuisopnames
Op de Universiteit Twente vond wereldwijd de eerste studie plaats die laat zien dat patiënten met COPD (longziekte veroorzaakt door roken) en andere ziekten (hartziekten, suikerziekte, angst en depressie) betere uitkomsten hebben als ze een zelfmanagementprogramma volgen met een op maat gemaakt actieplan.
Lees verder

Reddingsteam van alpenrobots en Slimme display vluchtelingenstromen
Technologie redt levens en kweekt historisch besef in projecten van de Universiteit Twente.
Lees verder