Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 27 september 2017

Science Guide: Multidisciplinair onderzoek naar aardbevingen

Multidisciplinair onderzoek naar aardbevingen
Bij de Hanzehogeschool in Groningen is gisteren BuildinG geopend. Het onderzoekscentrum voor aardbevingsbestendig bouwen moet kennis en vakmanschap verzamelen om Groningen in geval van bevingen te helpen. De expertise daarvoor komt uit Istanbul in de vorm van lector ─░hsan Engin Bal (Hanze).
Lees verder

Risico op promotie in WW groeit
Universiteiten bieden steeds vaker promotieplekken aan van minder dan de vier jaar full time die wordt gehanteerd als standaard. Dat blijkt uit onderzoek van het Promovendi Netwerk Nederland dat vacatures inventariseerde op Academic Transfer. "Zo breng je promovendi bij voorbaat al in een precaire positie," aldus Rolf van Wegberg.
Lees verder

Helpt privaat investeren in ontwikkelingsdoelen?
Worden private investeringen gericht op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN wel goed benut? Samen met negen universiteiten, waaronder de Chinese Tsinghua University en Oxford University, werkt de Universiteit Maastricht aan een onderzoeksagenda die dat moet gaan beoordelen.
Lees verder