Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 25 september 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Marten Hoekstra wint Scriptieprijs Sustainable Society met onderzoek naar aardbevingspro...

Marten Hoekstra wint Scriptieprijs Sustainable Society met onderzoek naar aardbevingsproblematiek

Masterstudent Social-Spatial Planning Marten Hoekstra heeft gisteren de Scriptieprijs Sustainable Society gewonnen. Voor zijn scriptie 'Groningen Sendai-gereed?' ontving hij een geldprijs van 1000 euro. In zijn onderzoek concludeert hij dat er in Groningen gesproken mag worden van een ramp vanwege de maatschappelijke problemen die voortkomen uit de aardbevingsproblematiek.

Lees verder

Proef de Psychologie! Afdeling Psychologie opent op 7 oktober haar deuren tijdens Weekend van de Wetenschap

De afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen opent tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 oktober as. haar deuren en geeft je de kans om te ervaren waar psychologen aan werken en welk onderzoek zij doen.

Lees verder

Stroomstoring centrum Groningen

Stroomstoring centrum Groningen

Lees verder

Aletta Jacobsprijs 2018 voor Lilianne Ploumen

De Aletta Jacobsprijs 2018 is toegekend aan drs. Lilianne Ploumen. Ze krijgt de prijs vanwege haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld. De prijs wordt op donderdag 8 maart 2018 uitgereikt door rector magnificus Elmer Sterken.

Lees verder