Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 12 september 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Jan Brouwer: 'Politici hebben een hekel aan het recht'

Jan Brouwer: 'Politici hebben een hekel aan het recht'

'Terrorisme bedtrijd je met een rechtvaardige samenleving', zegt scheidend hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer. Haatimams preventief verbieden te spreken, zoals de burgemeester van Eindhoven deed, of Eritrese vluchtelingen verbieden te demonstreren, wat in Veldhoven gebeurde, is in strijd met het recht. 'Wat maatschappelijk wenselijk is, loopt niet altijd parallel met wat er wettelijk mogelijk is. Dat moet vooral zo blijven.' Lees het interview in Mr. Magazine.

Lees verder

Jubileum Centre for Religion, Conflict, and the Public Domain

Met de jubileum conferentie Reimagining difference. Being, thinking and practicing beyond essentialism viert het Centrum voor Religie, Conflict en het Publieke Domein van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van 13 ten en met 15 september 2017 het vijfjarig bestaan van het centrum.

Lees verder

Hanze en RUG schorten bestuursbeurs Vindicat voor dit studiejaar op

GEZAMENLIJK PERSBERICHT Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen

Lees verder

Vrouwen of mannen aan de top? Beleggers maakt het niet uit

Slechts 6 procent van de bestuurders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen is vrouw. Dat wordt als problematisch ervaren. Zo wil het kabinet het liefst dat dit percentage stijgt tot 30. Beleggers reageren echter niet anders op de benoeming van vrouwelijke topbestuurders bij een beursonderneming dan op de benoeming van mannelijke topbestuurders. Beleggers blijken de kwaliteiten van de bestuurder te beoordelen, niet het geslacht. Dat concluderen Eline Brinkhuis en Bert Scholtens van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. 'Vanuit het perspectief van de belegger is er dan ook geen grond om geslacht een rol te laten spelen bij de benoeming van topbestuurders', aldus Scholtens.

Lees verder