Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 19 september 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Fokko Oldenhuis: 'Bij conflicten binnen kerk eerst kerkelijke rechtsgang volgen'

Fokko Oldenhuis: 'Bij conflicten binnen kerk eerst kerkelijke rechtsgang volgen'

De burgerlijke rechter mag zich in beginsel niet mengen in de interne kerkelijke rechtsgang. Dat oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) donderdag in de kwestie van een predikant die door de Hongaars-Gereformeerde Kerk was afgezet. Fokko Oldenhuis, hoogleraar religie en recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, vindt de uitspraak van het EHRM 'niet opzienbarend', zo zegt hij in het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder

Todd Weir ontvangt prestigieuze prijs van American Philosophical Society

Religiehistoricus aan de Rijksuniversiteits Groningen Todd Weir ontvangt de Jacques Barzun Prize van de American Philosophical Society voor zijn boek Secularism and Religion in Nineteenth-Century Germany: The Rise of the Fourth Confession (Cambridge University Press, 2016).

Lees verder

Wat is een goede les..., volgens leerlingen

Wat is een goede les - volgens leerlingen

Lees verder

Ruven Fleming on German Elections: Party Positions on Energy and Climate

As Germany is heading to the polls this week (Sunday 24 September 2017), the energy and climate law blog assesses the election manifestos of the main political parties in Germany with a view to energy and climate.

Lees verder