Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 27 september 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Eerste hoogleraar met leerstoel Protonentherapie aangesteld

Eerste hoogleraar met leerstoel Protonentherapie aangesteld

Stefan Both is per 1 september 2017 benoemd tot hoogleraar klinische fysica met de leerstoel protonentherapie bij de Rijksuniversiteit Groningen ten behoeve van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het UMCG bouwt als een van de eerste centra in Nederland een protonentherapiecentrum, waar patiƫnten met kanker vanaf eind 2017 een voor Nederland nieuwe bestralingsbehandeling kunnen krijgen. Both is de eerste hoogleraar in Nederland met de leerstoel protonentherapie.

Lees verder

Professor Nasser Kalantar-Nayestanaki (KVI-CART) elected as a member of the Academia Europaea

Prof. Nasser Kalantar-Nayestanaki has been elected as a member of the Academia Europaea (http://www.ae-info.org/ae/Member/Kalantar-Nayestanaki_Nasser) for his life-long scientific achievements.

Lees verder

Avondmensen slapen beter na lichttherapie in de ochtend

Het is mogelijk om de biologische klok van avondmensen te vervroegen door hen in de ochtend gedurende dertig minuten bloot te stellen aan blauw licht. Dat is een van de conclusies van Moniek Geerdink, die vrijdag 29 september promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder

&samhoud consultancy trekt AFM bestuurder en bijzonder hoogleraar Femke de Vries aan

AFM-bestuurslid Femke de Vries sluit zich per 1 januari 2018 als senior partner aan bij &samhoud consultancy. Dat maakt de AFM bekend in een persbericht. "Hoewel ik de AFM met pijn in het hart verlaat, is dit een kans die ik niet voorbij kon laten gaan", aldus De Vries op Consultancy.nl. De Vries blijft ook als zij in dienst treedt bij &samhoud actief alsbijzonder hoogleraar Toezicht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder