Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 13 september 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Eerste Groninger Museumnacht groot succes

Eerste Groninger Museumnacht groot succes

De eerste Groninger Museumnacht op zaterdag 9 september was een enorm succes. Voor slechts €5,- konden cultuurliefhebbers vijf Groninger musea bezoeken. Aan het begin van de avond waren alle 3100 kaarten al uitverkocht.

Lees verder

UMCG coƶrdineert groot Europees onderzoek naar oorsuizen

Het UMCG gaat samen met zeven andere instellingen in Europa een groot project (TIN-ACT) starten om onderzoek te doen naar oorsuizen (tinnitus). De onderzoekers hopen hiermee de biologische mechanismen te ontrafelen die de basis vormen voor het ontstaan van oorsuizen. In totaal worden vijftien promovendi opgeleid die onderzoek gaan doen naar wat oorsuizen veroorzaakt, methoden om oorsuizen vast te stellen en mogelijke behandelingen. Voor het onderzoeksproject is bijna vier miljoen euro beschikbaar gesteld vanuit het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie.

Lees verder

Gerhard Hoogers: 'Sint-Maarten juridisch gezien geen aanspraak op EU-hulpgeld, Saint-Martin wel'

Sint-Maarten en Nederland: hoe zit ons koninkrijk ook alweer in elkaar? Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn zogeheten openbare lichamen. Sint-Maarten, CuraƧao en Aruba zijn aparte landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. "Landen in het koninkrijk draaien in principe op voor hun eigen problemen, want ze hebben autonomie", zegt hoogleraar staatsrecht Gerhard Hoogers tegen NOSop3. "Maar er is wel afgesproken dat we elkaar helpen."

Lees verder

VIOT-conferentie 17-19 januari 2018

VIOT-conferentie 2018 Groningen

Lees verder