Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 15 september 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Bezoek uit Indonesië

Bezoek uit Indonesië

In het kader van de opening van de Asian Library in Leiden op 14 september door koningin Máxima zijn deze week een aantal vertegenwoordigers van Indonesische universiteiten en bibliotheken in Nederland. Een van hen is dr. Fuad Gani, hoofd van de bibliotheek van de Universitas Indonesia. Om meer te weten te komen over de bedrijfsvoering, publieksdiensten en digitale diensten van academische bibliotheken in Nederland, bracht hij vrijdag 15 september met enkele landgenoten een bezoek aan de UB Binnenstad.

Lees verder

Jan Brouwer: Studentenrechtbank onmisbare leerschool voor de praktijk

Het fenomeen 'moot court' bestaat sinds de jaren 70 in Nederland. De pleitwedstrijden halen het beste uit een student naar boven, is de overtuiging van betrokken hoogleraren. Hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer is coördinator van de Groningse Studentenrechtbank, die startte in 1981. 'Studenten willen niet alleen kennis vergaren, maar ook vaardigheden aanleren', zegt hij in Mr. Magazine (vanaf pag 60).

Lees verder

Maarten Loonen in Brandpunt uitzending

In deze uitzending van Brandpunt (uitgezonden op 12 september 2017) vertelt Maarten Loonen vanuit Ny Alesund over de zichtbaarheid van klimaatverandering aldaar.

Lees verder

Albert Boonstra appointed senior editor of Information Systems Journal

Professor Albert Boonstra has been appointed senior editor of the Information Systems Journal. The ISJ (impact factor 4.122) is an international journal promoting the study of, and interest in, information systems.

Lees verder