Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 15 september 2017

Palingen kloppen aan onze deur, doet er iemand open?

 

............................................
palingdoorgang Aflevering: Het mysterie van de paling
Palingen zwemmen de halve wereld over om Nederland te bereiken. Wij eten ze graag, maar we maken het ze wél moeilijk onze rivieren in te zwemmen. Na hun lange zeereis, stuiten ze namelijk op dijken, dammen en gemalen. Kunnen Kiefer en Yannick palingen helpen Nederland binnen te komen? (vanaf ongeveer 17.45 uur bij Zapp op NPO3)
pijl Bekijk de aflevering online
............................................
aaltjes2 Prijsvraag: jonkies
In de Sargossazee gaan volwassen palingen paaien en uit de eitjes die ze leggen komen dus jonge palingen. We noemen ze dan alleen nog geen paling en dat ligt vooral aan hun kleur...
pijl Hoe noemen we die palingjonkies?
............................................
youtube De Buitendienst op youtube
We beantwoorden tijdens onze afleveringen een heleboel vragen. Veel van die vragen hebben we verzameld en in korte filmpjes van ongeveer 3 minuten uitgelegd. Die filmpjes staan op ons youtubekanaal.
pijl Kom daar dus ook eens lekker kijken!
............................................
palingen Clip: Het leven van een paling
Van paling weten we niet heel veel meer dan hoe ze eruitzien en hoe ze smaken. In de Nederlandse rivieren zwemmen volwassen palingen, maar palingeitjes en jonkies komen we hier niet tegen. De mysteries rond dit dier proberen we te achterhalen.
pijl Deze clip vertelt je er meer over...
............................................
Website De Buitendienst Uitzending gemist Schooltv App
 
Twitter Instagram