Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 13 september 2017

OCW: Portret van Feringa toegevoegd aan eregalerij helden uit de wetenschap

Portret van Feringa toegevoegd aan eregalerij helden uit de wetenschap
Het is traditie bij het ministerie van OCW iedere Nederlandse Nobelprijswinnaar te eren met een bronzen kop. Met het portret van prof.dr. Ben Feringa, die vorig jaar de Nobelprijs voor Scheikunde won, bestaat de eregalerij vanaf vandaag uit 17 nobele hoofden.
Lees verder

Oproep nominaties Joke Smitprijs 2017
Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Joke Smitprijs 2017. Deze regeringsprijs gaat elke twee jaar naar personen of organisaties die zich inzetten op het gebied van vrouwenemancipatie. Op 11 december 2017 zal de Joke Smitprijs worden uitgereikt in Amsterdam. Het gaat om twee prijzen, een oeuvreprijs en een aanmoedigingsprijs.
Lees verder

Valorisatie beloond met nationale Stevinpremie
Vanaf 2018 kunnen twee wetenschappers die met onderzoek grote maatschappelijke of economische impact hebben gehad in aanmerking komen voor de nationale valorisatiepremie: de Stevinpremie. Het premiebedrag is 2,5 miljoen euro en kan naar wetenschappers gaan in alle wetenschapsgebieden.  Daarmee is de nationale Stevinpremie gelijkwaardig aan de prestigieuze Spinozapremie.
Lees verder