Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 24 september 2017

Kwarkbollen bakken - de grootSTE computer - Klokhuis deze week

            
Maak zelf heerlijke kwarkbollen
studiokwarkbollen
 
Bakker Tom, die afgelopen vrijdag in onze uitzending heel veel van zijn werk heeft laten zien, heeft ook een lekker recept voor jou achtergelaten.

In de studio zie je stap voor stap hoe je zelf de lekkerste kwarkbollen bakken kunt.

Nu kun jij je familie en vrienden eens verrassen en laat ons met jouw foto in de studio zien hoe lekker ze de kwarkbollen vinden die jíj hebt gebakken!
            
De grootSTE computer van Nederland
youtubekanaal
 
Sommen uit je rekenboek kun je natuurlijk best uitrekenen. Hier en daar wat hulp van je rekenmachine, appeltje eitje.
Maar er zijn ook bere moeilijke sommen, die niet uit ons hoofd kunnen en zelfs niet met de modernste calculator!!

Vinden we dan nooit antwoorden op die superingewikkelde sommen? Jawel, met supergrote computers!

Eva was nieuwsgierig naar zulke knappe rekenaars en zocht daarom voor dit YouTubefilmpje de grootSTE computer van Nederland op.
            
Deze week in de uitzendingen:
Het Kantoor 140
maandag 25 september
Een Amerikaanse vriendin van Leonoor komt op bezoek. Ze maakt grote indruk. Ben ontsnapt niet aan haar aandacht...Verder in Waarom? Daarom! antwoord op de vraag waarom oude mensen grote oren hebben. Bart gaat in de serie STE op bezoek bij de grooSTE vismarkt ter wereld in Japan en in Next Top Model wordt een Klokhuis gemaakt van haar.

Komkommer
dinsdag 26 september
Komkommerkweker Pleun uit Nootdorp kweekt zo'n 4 miljoen komkommers per jaar! Dolores gaat op bezoek in zijn kas. De zaadjes voor al die komkommers worden speciaal geselecteerd. Door soorten met elkaar te kruisen ontstaat de ideale komkommer. Dolores bezoekt ook de zaadhandelaar om te zien hoe dat gaat.

Bioscoop
woensdag 27 september
Ieder jaar worden er 30 miljoen bioscoopkaartjes verkocht! De bioscoop is een gewilde attractie. Maurice krijgt te zien hoe zo'n bioscoop werkt. Wie zoekt de films uit? Hoe worden ze geprogrammeerd en hoe werkt een projector? Hij komt er achter dat er allang geen films worden vertoond. We blijken naar een slimme harde schijf te kijken. Met een 'sleutel'.

Eekhoorn
donderdag 28 september
Het gebeurt regelmatig dat jonge eekhoorns gewond in het bos worden gevonden. Bij de Stichting Eekhoornopvang knappen ze die eekhoorns weer op zodat ze zo snel mogelijk weer de natuur in kunnen. Dolores loopt een dagje mee.

BMX Freestyle
vrijdag 29 september
Bij BMX Freestyle gaat het niet om de snelheid van het fietsen maar om de schoonheid van de trucs. In Amsterdam mochten de 16 beste BMX rijders van de wereld hun Freestyle tricks laten zien op een 200 meter lange BMX baan. Spectaculair! De enige Nederlander die mee mocht doen, Daniël Wedemeijer, geeft Nienke een lesje BMX Freestyle.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.