Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 10 september 2017

In de hoofdrol: Varkentje Rund! - tekenwedstrijd - Klokhuis deze week

            
Maak je eigen stripfiguur
wedstrijd-striptekenen
 
Heb je dit nieuwe schooljaar alweer genoeg boeken gezien? En heb je ontzettend veel zin om nu eens lekker te tekenen? Dat komt goed uit! We hebben een nieuwe wedstrijd; striptekenen!

Michiel, de maker van Varkentje Rund geeft in de Klokhuis Studio tips om je eigen rundfiguur te maken.
Kom maar op met jouw grappigste, mafste, stoerste of stomste rundfiguur...

Stuur hem in en win de Klokhuis makerskist!
            
Inspiratie opdoen?
varkentje-rund-playlist
 
Varkentje Rund ken je natuurlijk, maar zeker als je aan de wedstrijd mee wilt doen, is het heel fijn een boel Rundfilmpjes achter elkaar te kunnen bekijken...

Daarom hierbij een playlist met ruim honderd clips! Gewoon om lekker te lachen en tegelijk dé manier om ideetjes op te doen voor je eigen strip.
            
Deze week in de uitzendingen:
Het Kantoor 138
maandag 11 september
Ben is op zoek naar het kind in zichzelf! Vooral Wouter is slachtoffer van zijn practical-jokes. Of toch niet? Verder gaat Bart in de serie STE op zoek naar het langSTE onbemande metronetwerk, wordt er een nieuw Klokhuis Top Model gemaakt van leer en zien we een portret van de Grote Denker Archimedes.

Touw
dinsdag 12 september
Dolores gaat naar het oudste familiebedrijf van Nederland; een touwfabriek. Daar maken ze van allerlei natuurlijke en kunstmatige vezels touw voor alle toepassingen. Het bedrijf heeft nog een originele 'lijnbaan'. Dolores legt uit hoe zo'n lijnbaan gebruikt wordt. Hoe ontstaat trouwens een 'kink in de kabel'?

Orang-oetan Opvangcentrum
woensdag 13 september
De orang-oetan wordt met uitsterven bedreigd. Nienke reist af naar een opvangcentrum in Borneo waar kwetsbare apen worden getraind om weer terug te keren in de natuur. Er is een speciaal oefenbos ingericht.

Politiehelikopter
donderdag 14 september
De politie heeft ook ogen in de lucht. Nienke vliegt mee met een helikopter van de Luchtvaartpolitie. Ze krijgt te horen wanneer de helikopters de lucht in gaan en waarom. Ze gaat mee op een verkenningsvlucht en is verbaasd over wat de politie van boven allemaal kan zien.

Raften
vrijdag 15 september
In de lente, als in Colorado de sneeuw van de Rocky Mountains smelt, begint daar het raftseizoen. Bart bezoekt één van de beste raftplekken ter wereld; Cotopaxi. Hij krijgt les van Julie die gidsen opleidt voor de raftscholen in Amerika. Houdt Bart het droog?

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.