Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 20 september 2017

HU: De HU feliciteert Universiteit Utrecht met benoeming Anton Pijpers

De HU feliciteert Universiteit Utrecht met benoeming Anton Pijpers
Anton Pijpers is vandaag benoemd tot collegevoorzitter van Universiteit Utrecht. Wij hebben Anton leren kennen als een professionele, krachtige bestuurder met een grote verbondenheid met de regio. We feliciteren de universiteit dan ook van harte met deze nieuwe voorzitter.
Lees verder

Voltijd flexstudeerders van start aan Hogeschool Utrecht
De eerste 40 voltijd flexstudeerders van Hogeschool Utrecht zijn gestart met hun studieprogramma. Zij volgen dit studiejaar een door henzelf gekozen, beperkt aantal vakken en betalen alleen voor die vakken collegegeld. Zo geeft de HU haar studenten meer regie over hun studieplanning.
Lees verder

Studenten team Selficient naar Amerika vertrokken
Ruim 35 HU-studenten en enkele docenten zijn op zondag 17 september naar Amerika vertrokken. Team Selficient doet met een zelf ontworpen duurzaam huis mee aan de finale van de Solar Decathlon, een wedstrijd voor universiteiten georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Energie. Donderdagmiddag werden zij op Padualaan 99 uitgezwaaid.
Lees verder

Project HU-lectoraat moet financiële problemen bij studenten voorkomen
Het HU-lectoraat Schulden en Incasso wil dat iedereen kan studeren zonder zich zorgen te hoeven maken over financiële problemen. Daarom is het in juni een tweejarig project gestart om dit doel te bereiken: Studeren zonder financiële zorgen. Dit project is mede mogelijk door een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder