Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 20 september 2017

Hoe behandel jij het slavernijverleden?

Wat gebeurde er de afgelopen weken op Leraar.nl?
Bekijk deze e-mail in uw browser

Hoe behandel jij het slavernijverleden?   

In het actuele maatschappelijke debat vormt onze omgang met ons slavernijverleden een belangrijk onderwerp. Hoe behandel je het in de klas? Welk lesmateriaal heb je tot je beschikking? Is het een zogeheten 'moeilijk onderwerp'? Naomi Nagtegaal geeft al achttien jaar geschiedenis op een vmbo in Amsterdam. In een interview vertelt ze hoe zij het doet. 

Dankzij verruimde regelgeving is het nu een stuk gemakkelijker en aantrekkelijker om in te stromen in het primair onderwijs. In dit artikel lees je over de aangepaste subsidiemogelijkheden.

Vind je dat praktijk en beleid beter op elkaar kunnen aansluiten, en wil je invloed op het beleid dat door het ministerie van OCW wordt gemaakt? Kom op woensdagmiddag 4 oktober naar de Hofstad en praat met de beleidsmedewerkers in het gebouw pal tegenover Den Haag Centraal. Je kunt je hier opgeven. 

PO: Kom jij als zij-instromer werken in het basisonderwijs?
Wel eens gedacht over een overstap maken van voortgezet onderwijs naar basisonderwijs? Verruimde subsidiemogelijkheden maken het aantrekkelijk.
Lees verder
Beleid: Kom jij praten over het onderwijsbeleid? 
Loop je rond met een mening of een idee dat je graag wilt delen met OCW? Kom dan naar de Praktijkspiegel in Den Haag en ga in gesprek met de beleidsmedewerkers van het ministerie.
Lees verder
VO: 'Maak jij van slavernij gedeelde geschiedenis?'
Heb jij een visie op hoe je een onderwerp als het slavernijverleden moet behandelen in de klas? Lees het verhaal van Naomi Nagtegaal en vertel je eigen verhaal. 
Lees verder
Leraar.nl is een online community voor en door leraren. Wil je ervaringen delen, heb je een vraag, ben je op zoek naar feedback, maak je blogs of vlogs? Ga dan naar leraar.nl, maak eenvoudig en snel je profiel aan en doe mee. 
Ja, ik maak een profiel aan!
Leraar.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Copyright © 2017 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alle rechten voorbehouden.


Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen? Mail naar leraar@minocw.nl 


This email was sent to onderwijsinnederland@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap · Rijnstraat 50 · The Hague, Zh 2517 AA · Netherlands