Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 19 september 2017

{Breed} - Nieuwsbrief nr 15 - 18 september 2017

 


BredeSchool.nl

Hét IKC bestaat niet.   
Lekker druk. Dat zijn we, met de voorbereiding van de vijfde Landelijke IKC dag op 29 september a.s. We organiseren deze dag samen met  de Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Sociaal Werk Nederland, PO-Raad, EtuConsult en de VNG. Het thema:Hét IKC bestaat niet. Vorige week hadden we een special over deze dag, maar nu dan de eerste gewone nieuwsbrief van {Breed}. Veel lees- en kijkplezier!

BredeSchool.nl

Kinderen van Madagascar
Net als velen ben ik al weer een paar weken aan het werk. Druk met de voorbereiding van de vijfde Landelijke IKC dag op 29 september a.s. Ik koester de herinneringen aan een fantastisch mooie rondreis die ik heb gemaakt door Madagaskar. Wat mij vooral zal bijblijven van die reis zijn de kinderen.

[ Lees de Column van Job van Velsen ] - [ info & inschrijving IKC Dag ]

BredeSchool.nl

 

BredeSchool.nl

In deze nieuwe rubriek behandelen we aansprekende voorbeelden.
Deze week: Den Haag.

"Brede en optimale ontwikkeling voor ieder Haags kind" is de missie van de Stichting brede buurtschool Den Haag (SBB). Al ruim 5 jaar werkt SBB samen met scholen, kinderopvang, gemeente en partners in welzijn, sport en cultuur aan de brede en optimale ontwikkeling van kinderen in Den Haag.

BredeSchool.nl
  • Sport en cultuur verbindt! [ web ]
  • Kansen op ontwikkeling. In Almere werken gemeente, passend onderwijs en jeugdhulp samen. Met prima resultaat [ youtube ]
  • Filmpje: Landelijke IKC Dag [ youtube ]

De nieuwsbrief van {Breed} verschijnt twee x per maand.
Nieuws, inspiratie, voorbeelden. Vind het online en ontvang ons via de vertrouwde nieuwsbrief, via LinkedIn, Twitter en Facebook. Samen komen we verder. Bréder!

Heeft u nieuws, inspiratie, een artikel? Of wilt u iets op andere wijze bijdragen of meewerken? Neem gerust contact op!