Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 15 september 2017

AHK: Filmacademie studenten genomineerd voor NFF Studentencompetities

Filmacademie studenten genomineerd voor NFF Studentencompetities
Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft zojuist de nominaties voor de NFF Studentencompetitie bekend gemaakt. Met de competitie, waarvoor dit jaar 42 eindexamenfilms werden geselecteerd, biedt het NFF jaarlijks de gelegenheid voor tal van afgestudeerden om hun film voor het eerst aan een groot publiek te presenteren. Ook dit jaar worden de studenten van de Nederlandse Filmacademie goed vertegenwoordigd. De genomineerden maken kans op drie verschillende prijzen: de Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm, de Filmproducenten Nederland Award voor de beste producent van het afgelopen jaar en de Speciale Jury Award voor een opvallende prestatie van een crewlid . Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de uitreiking van de Talent Awards op donderdag 21 september in de Stadsschouwburg Utrecht.
Lees verder

'A Slice of Scenography' door alumni Scenografie, Design & Technologie en Productie Podiumkunsten
Van 7 t/m 17 september staat de expositie 'A Slice of Scenography' in de Entreehal van Stadsschouwburg Amsterdam als onderdeel van het Nederlands Theater Festival.
Lees verder

Eindexamenfilm Filmacademie wint Studenten Oscar
De afstudeerfilm Grijs is ook een kleur, geregisseerd door Marit Weerheijm en geproduceerd door Loes Komen en Eva Verwey, is in de V.S. in de prijzen gevallen bij de Studenten Oscars. Het met de AVROTROS Scenarioprijs bekroonde scenario is geschreven door Saar Ponsioen. Begin oktober reizen de Amsterdamse filmmakers af naar Hollywood; op 12 oktober horen zij tijdens de officiƫle uitreiking of zij een gouden, zilveren of bronzen medaille gewonnen hebben.
Lees verder

Nieuwe AIR-publicatie: Places to Play
Het Artists in Residence-programma van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten publiceert Places to Play – Practice, Research & Pedagogy. De Engelstalige publicatie in de serie ON AIR is geschreven door de Zuid-Afrikaanse filmmaker, beeldend kunstenaar en filmtheoreticus Jyoti Mistry.
Lees verder